Jakso on pian ohi ja koeviikko alkaa ensi viikolla.

Lukeminen on viime aikoina ollut mitä on. Ei kovin kauheasti ole jaksanut keskittyä mihinkään. Jääkansaa lähinnä luin, vaikka eteneminen pysähtyi kirjaan 15.

Jäniksen vuoden sain luettua eilen yöllä loppuun ja huomiseksi pitäisi kehitellä siitä jonkinmoinen essee.Ehkä julkaisen sen täällä, mutta en lupaile mitenkään tasokasta esseetä.

Ihan kuin lukio-opinnot eivät veisi yhtään aikaa, päätin aloittaa kirjallisuusdiplomin suorittamisen. 18 kirjaa kolmessa vuodessa ei kuulosta kovin pahalta. 6 vuodessa. Viime vuosina meni viitisen kymmentä kirjaa vuodessa. Saa nähdä, mitä tästäkin tulee.

Kaikilla diplomin suorittavien on pakko lukea Danten Jumalaisesta näytelmästä Helvetti-osio ja sitten joku siihen liittyvä selityskirja sekä Dostojevskin Rikos ja rangaistus tai Karamazovin veljekset. Päätin ottaa Rikoksen ja rangaistuksen, kun se sattuu löytymään omasta hyllystä.

Onneksi listasta löytyi muutamia kirjoja, jotka olen aiemmin lukenut. Ajattelin ottaa niistäkin joitain mukaan. Hamletia en kuitenkaan, vaikka jotain masokistisia piirteitä minussa saattaa ollakin. Se oli yksi kuivimmista kirjoista/näytelmistä, joita olen lukenut.