Lomani alkoi viime viikon lauantaina. Todistus oli parempi kuin odotin, 8,83 keskiarvo. Sain lisäksi stipendin äidinkielestä lukuharrastuneisuuteni perusteella.

Sitten lukemisiini. Sain luettua Saatana saapuu Moskovaan kauan sitten. Kirja oli todella hauska ja mielenkiintoinen. Pitkästä aikaa jännitin loppua jostain kirjasta. Kirjassa kaikkien tapahtumien pohjalla oli ihmisen suunnaton ahneus. Sain päätökseen myös Mukan elämänkerran.

Kirjaostoksilla olen käynyt muutamaan otteeseen. Ostin ekan Potterin englanniksi sekä Danten Jumalaisen näytelmän. Äiti innostui Dantesta ja selaili ja lueskeli sitä sieltä täältä. Äitini pitää Donna Leonista ja siksi häntä Dante kiinnostaakin. Ruotsissa käydessäni luokkaretkellä hankin suosikkikirjailijani John Ajvide Lindqvistin Pappersväggar-teoksen. Päätin viime vuonna, että yritän aloittaa kirjojen lukemisen ruotsiksi. Olenhan opiskellut sitä jo 5 vuotta!

Kävin tiistaina kirjastossa ja lainasin 8 Viisikko-kirjaa. Kotona minulla on niitä puolisen tusinaa ja muutamaa tässä metsästän aina kun ehdin. Otin kesähaasteekseni lukea kaikki Viisikot ennen loman loppumista. Niitä lukee kaksi päivässä, jos ei tee mitään muuta. Yksi, jos on päivällä töissä 6 tuntia. Viisikoista olen lukenut vasta ensimmäisen ja toista aloitin muutaman sivun. Nooh, eipä tässä kiireitä. Onhan sitten töiden loppumisen jälkeen aikaa reilusti.

Toinen haasteeni olisi saada päätökseen muutama kirja, jonka olen aloittanut viime vuoden puolella. Saisin puhdistettua pöydän.

Kirjastoauto piipahti eilen ja sieltä pongasin Tolkienin Húrinin lasten tarinan. Aloitan sen sitten joskus, kun saan Viisikot kahlattua. Laina-aika sille oli joskus heinä- tai elokuulle.

Lämpimissä tunnelmissa jatkan työntekoa ja lukemista.