Kauan odotettu pääsiäisloma! Tämä päivä menee pelatessa simssiä,mutta loppu loman teenkin sitten kirjallisuuskansiota. Ja tietenkin lueskelen aina, kun on mahdollista.

Eilen pääsin koulusta onneksi jo yhdeltä, joten menin kaupungille. Kävin kirjastossa ja lainasin sieltä ison kasan Mukkaa. Suunnittelin kahlaavani jonkun niistä ensi viikkoon mennessä. Varmaan Punaista, sillä ajattelin käyttäväni Mukan runoja kansion koristelussa.

Ostin lisää kirjoja divarista.Fjodor Dostojevskin Rikos ja rangaistus ja Louisa M. Alcott'in Pikku naisia. Dostojevskin painos oli vanha ja aika hyväkuntoinen. Alcott'in sai edullisesti, vain 3.50€.

Luin eilen loppuun Helena Wariksen Uniin piirretty polku-kirjan. Mieluisa yllätys ottaen huomioon, että harvoin suostun edes harkitsemaan suomalaisen kirjailijan teoksen lukemista. Lainaan seuraavankin kirjan tältä kirjailijalta, kunhan se tulee kirjastoon.

Huomasin tässä vähän aikaa sitten, miten paljon minulla on englantilaisten kirjailijoiden kirjoja. Austen, Brontë, Wodehouse, Tolkien... Muiden maiden kirjailijoiden tuotoksia minulla onkin sitten sekalainen määrä. Venäläiset kirjailijat olivat ennen kirjahyllyssäni vähemmistöä, mutta nyt kirjahyllystäni löytyy Dostojevskiä ja Tolstoi. Ranskalaisia on muutama: Hugolta kaksi ja Dumas'ilta sekä Leroux'ilta yksi. On mm. fantasia-, scifi-, kauhu-, romantiikka- ja seikkailukirjallisuutta. Kun veljeni pitää tehdä yläasteella kirjaesitelmä, minulla on hyvä valikoima kaikkea. Jos silloin vielä on samat aiheet kuin itselläni oli, seitsemännen luokan kirjan veljeni saisi valita vapaa-ehtoisesti. Kahdeksannella luokalla pitäisi valita scifi-, kauhu-, fantasia- tai rikoskirjallisuudesta. Dekkareista en pidä, joten niitä ei löydy hyllystäni. On minulla kyllä yksi Holmes, Baskervillen koira. Yhdeksännellä on vuorossa kotimaiset kirjailijat. Siinä en kauheasti voi auttaa, sillä minulla on vain Aino Kallasta ja Seitsemän veljestä. Olen ajatellutkin hankkivani joskus Mukkaa kirjahyllyyni. Hirveintä veljelleni ei kuitenkaan olisi valinnan vaikeus vaan se, että hän joutuisi lukemaan kirjan.